U kunt bij De Kaphoeve eveneens terecht voor een professionele en diervriendelijke vachtverzorging van uw hond of kat.

Zowel groot als klein is er van harte welkom.

Uw hond/kat wordt in alle rust getrimd en krijgt er alle aandacht die hij/zij verdient.

Het welzijn van uw viervoeter staat bij ons op de eerste plaats !

Wij werken uitsluitend op afspraak!          -->> Helaas hebben wij momenteel een KLANTENSTOP !! maar u mag mij altijd uw aanvraag sturen ;-)

Belangrijke tips voor elke trimbeurt

  • Laat uw hond goed uit voordat u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang moet ophouden.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.
  • Indien uw hond parasieten (vlooien, teken, etc) of een bepaalde aandoening heeft, gelieve dit even van te voren melden. 
  • Breng de hond altijd aan de lijn.
  • Maak tijdig uw afspraak, ook voor de volgende trimbeurt
  • Laat ons ook tijdig weten indien uw afspraak niet kan doorgaan, we hebben immers tijd voor u gereserveerd.

 

  * Mocht u niet tevreden zijn, vertel het ons, bent u wel tevreden, vertel het anderen. ;-)

voor info neem een kijkje op..

 

Behandelingen

Effileren

Bij het effileren van de vacht worden verschillende technieken gebruikt. Het dode haar word uit geplukt, de rest van het haar word gemodelleerd en/of uitgedund met de effileerschaar. Voorbeelden van deze honden zijn de Engelse Springer, Engelse of Amerikaanse Cocker en de Cavalier King Charles.

Knippen

Honden met een knipvacht worden in model gebracht met de schaar of de tondeuse. Voorbeelden van deze honden zijn de Bichon frisé, en Poedel 

Plukken

Als de vacht van een ruwharige hond rijp is pluk of strip je deze. Bij het plukken word de ruwe bovenvacht er uit getrokken en blijft er een wollig ondervachtje over. Bij een stripvacht zijn er 2 lagen ruw haar waardoor er een ruwe vacht overblijft nadat de bovenste vacht er af gestript is. Een hond met een goede plukvacht mag nooit geschoren of geknipt worden als daar geen medische reden voor is!
Voorbeelden van deze honden zijn de ruwharige Teckel, Cairn Terriër.

Inkorten

Het inkorten van de vacht met een effileerschaar of tondeuse. Voorbeelden van deze honden zijn de Maltezer, de Shih-tzu en Lhasa Apso

Ontwollen

Bij deze behandeling word de hond gewassen met speciale shampoo en droog geblazen. Met deze behandeling komen alle losse haren er uit. Voorbeelden van deze rassen zijn de Golden Retriever, de Keeshond en de Chow Chow.